Vakantie

Ik mag dan wel vakantie hebben genomen van mijn werk, maar dat kan mijn relaties niet schelen. Hoe vaak ik mijn contactpersonen bij mijn belangrijkste klanten ook heb doorgegeven dat ik zes hele weken niet werk, ze blijven maar mailtjes sturen om te proberen me aan het werk te zetten. Ik lees ze niet eens meer. Ik scan ze snel op datums, en als het niet gaat om een opdracht voor ná mijn vakantie, gaat er een standaardantwoord terug.

En er zijn natuurlijk ook relaties die niet kunnen weten dat ik vakantie heb. Zo lag vandaag dan toch eindelijk de langverwachte brief van de Kamer van Koophandel in de bus. Ik ben al bijna acht jaar zelfstandige, maar de KvK in Amsterdam weigerde mij destijds, als uitoefenaar van een vrij beroep, in te schrijven. Nu is de wet veranderd en móest ik me inschrijven. Dat had ik al een behoorlijke tijd geleden gedaan en ik begon zo langzamerhand te denken dat ze me waren vergeten, maar vandaag kreeg ik dan toch het bewijs van inschrijving.

De KvK van Groningen had zijn best gedaan met een leuke welkomstbrief. Het stond er allemaal erg positief. Zo van: “Niet alleen wij heten u welkom, maar veel anderen ook. Dus u kunt binnenkort allerlei interessante aanbiedingen verwachten.” Laat dat nu net de reden zijn dat ik de afgelopen jaren blij was dat ik niet was ingeschreven… Maar toch. Ik heb nu niet alleen een btw-nummer en een boekhouder, maar ook een KvK-nummer. Het wordt steeds ‘echter’ en het lijkt steeds professioneler. Niet vergeten om dat nieuwe nummer overal te vermelden waar het moet staan!

Afgezien van die vrijwel dagelijkse mailtjes en nu en dan een verdwaalde brief is het verder toch nog vooral gewoon vakantie. Vandaag is bovendien een kort hittegolfje begonnen, dus ik ben er met man en kind op uit getrokken voor een fietstocht over de hei. De chaos in de schuur kan wel wachten tot het weer wat minder warm is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s