Automatische VAR

Goed nieuws van de Belastingdienst, die het blijkbaar inderdaad wat makkelijker wil maken. In de nieuwsbrief van FNV Zelfstandigen las ik het volgende:

De Belastingdienst stuurt zelfstandig ondernemers voortaan automatisch een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) toe. U krijgt de VAR vanaf half augustus vanzelf in de brievenbus, als u de afgelopen drie jaar een ongewijzigde VAR hebt gehad. Geldt dit niet voor u, dan kunt u vanaf half september zelf een VAR aanvragen via de website van de Belastingdienst. Het advies is om uw VAR goed na te kijken. Er zijn vier verschillende verklaringen mogelijk. Hebt u de VAR gekregen die u wilt? Let ook goed op de omschrijving van uw werkzaamheden. Bent u bijvoorbeeld in de tussentijd ook andere activiteiten gaan ondernemen, moet u daarvoor een tweede VAR aanvragen. (Meer informatie op de site van FNV Zelfstandigen.)

Voor iemand die, zoals ik, er vaak pas in januari of februari aan denkt om een nieuwe VAR aan te vragen, nadat al haar Nederlandse klanten al gevraagd hebben om een kopie, is dit erg praktisch. Nu maar hopen dat de Belastingdienst niet weer allerlei dingen door elkaar gaat halen, zoals bij mij wel vaker gebeurt…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s