Geleerd

Een van de leuke dingen van vertaler zijn, blijft voor mij dat je regelmatig dingen leert van je werk. Hoewel ik, zoals alle vertalers, mijn eigen specialisaties heb, komen er toch regelmatig te vertalen teksten op mijn scherm die daar net iets buiten vallen, en soms over onderwerpen waar ik nog niet erg veel vanaf weet. Al doende leert men, en dankzij internet kom ik er meestal toch wel uit. Maar ook zonder dat soort vertalingen, ontdek ik regelmatig nieuwe dingen. Vandaar een nieuwe rubriek op dit blog: Wat heb ik deze week geleerd? Met daarin deze week:

  • Er zijn gesloten buyer communities op internet. Online winkels met erg aantrekkelijke kortingen, die niet te vinden zijn via zoekmachines maar waarvoor je moet worden uitgenodigd door bestaande leden.
  • Er zijn klanten die zonder blikken of blozen om zoveel korting op een vertaling vragen dat je, als je erop in zou gaan, een hele dag voor niets zou werken. En die vervolgens, als je die korting niet geeft, je de opdracht toch gewoon geven en blijven terugkomen met nog meer werk.
  • Verkoopvertegenwoordigers vinden een verkoopgesprek geslaagd als de (potentiële) klant minimaal 70% van de tijd aan het woord is.
  • Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel leidt inderdaad binnen de kortste keren tot ongewenste telefoontjes van bedrijven die je een vermelding in hun bedrijvengids willen aansmeren.
  • Het mag dan nog wel zomer zijn, maar als je om 10 uur ‘s avonds na een onweersbui naar een openluchtconcert gaat, is het behoorlijk koud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s