Geleerd (2)

Ik heb een op alle fronten drukke en soms hectische week achter de rug. Een week waarin ik natuurlijk ook weer van alles heb geleerd, over werk, privé en nog veel meer. In min of meer chronologische volgorde:

  • Ook een kleine noordelijke provincie kan volledig op zijn kop staan als er 198 wielrenners komen starten in een Spaanse wielerronde.
  • Het is best gezellig om met je halve wijk naar een etappe uit zo’n wielerronde te kijken als die toevallig bijna bij je huis langs komt, maar anderhalf uur wachten voor twee keer een halve minuut wielrenners kijken is wel lang.
  • Wat fijn dat er zoveel geïnteresseerden waren op de eerste ‘inlooprepetitie’ van dit koorseizoen, maar waar blijven de mannen?
  • SDLX doet nog steeds zo af en toe erg vervelend met bestanden die ik heb vertaald. En het is niet leuk als honderd van de vierhonderd bestanden die je hebt vertaald opeens niet meer geopend kunnen worden.
  • ‘s Morgens een schoolactiviteit begeleiden, na schooltijd je kind en een vriendinnetje naar een activiteit taxiën, ‘s avonds naar een informatieavond van school en tussendoor ook nog eens 2500 woorden vertalen, is nogal veel voor één dag. Dat vergt een wat betere planning.
  • Fietsen met een groep van 30 kinderen van 8-10 jaar is een hele onderneming en kan zelfs (bij de kinderen) flinke builen tot gevolg hebben.
  • Het Drents Museum heeft dit jaar een erg leuk basisschoolproject ter gelegenheid van de 200 jaar stadsrechten van Assen en ik ben blij dat ik twee dagen achter elkaar hulpmoeder mocht zijn om erbij te kunnen zijn (al moest ik er twee keer voor naar de stad fietsen met die 30 kinderen).
  • De volgende keer dat me 38.000 woorden Sales-teksten ter vertaling worden aangeboden, moet ik wat langer nadenken voordat ik de opdracht aanneem. Trainingsmateriaal voor vertegenwoordigers is niet het meest interessante werk dat ik kan bedenken.
  • Wat is het heerlijk rustig als je dochter onverwacht op een vrijdagavond bij haar vriendinnetje blijft logeren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s